Paus Johannes XXIII

Het jaar 1981

 

In 1981 werd de Vleugel in Schiedam geopend. Het is een nieuwgebouwd tehuis, het vijfde van stichting Paus Johannes XXIII. In zijn totaliteit gaan er 26 mannen en vrouwen wonen in kleine groepen.

Eveneens werd in 1981 de Hoekstêe geopend. Het zesde huis van ‘de Paus’, in Rotterdam-Schiebroek. Er gaan 26 mannen en vrouwen in dit nieuwgebouwde huis wonen, onder wie een aantal mannen uit Giovanni. Laatstgenoemd huis neemt vervolgens vrouwen op en wordt daardoor gemengd.

Verder krijgt de Lansingh een dependance in Berkel en Rodenrijs. In een gewoon huis aan de Kerksingel gaan vier mensen wonen. Zij krijgen ondersteuning vanuit de ‘moedervestiging’. Er zullen nog veel dependances en nevenvestigingen volgen, alle ‘aangehaakt’, aan een gezinsvervangend tehuis.

Eind 1981 vraagt het bestuur van stichting Paus Johannes XXIII bij het ministerie een definitieve erkenning aan voor een centraal bureau. Het ministerie stelt zich aanvankelijk terughoudend op, omdat er in Rotterdam al verscheidene centrale bureaus (van andere stichtingen) functioneren. De erkenning wordt echter toch verleend en medio 1982 draait het bureau op volle toeren. Dit centraal bureau is gevestigd aan Hang 15 in Rotterdam. De medewerkers voeren hun taken uit in kantoorruimten, die worden afgestaan door stichting St. Jozef-Zorg.

 
Historie donderdag, 01 januari 1981