Onbekend

Zinderin Kunst en Eskalibur doen mee aan de Haagse Museumnacht

 

Zinderin Kunst (voorheen Atelier Haagse School en Taktiek Keramiek) en Theatergezelschap Eskalibur hebben op 6 september deelgenomen aan de jaarlijkse Museumnacht. De galerie van Zinderin Kunst, gevestigd op het Westeinde 2 in Den Haag was deze avond en een gedeelte van de nacht geopend. 

Het thema van de Haagse Museumnacht 2014 is 'Royaal', i.v.m. het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk. Zinderin Kunst speelt daarop in met een tentoonstelling van kunstwerken met Koninklijke allure, een presentatie van de animatiefilm van kunstenaar Jan Peter Ligtenberg en een Royaal optreden van Theatergezelschap Eskalibur.

Eskalibur danste tijdens de Museumnacht een paar keer de korte act 'Voorzichtig, Breekbaar!' in de galerie van Zinderin Kunst.

Bij Zinderin Kunst en Theatergezelschap Eskalibur werken cliënten van Middin met een verstandelijke beperking en een artistiek talent. Zij krijgen les van professionele begeleiders in het schilderen, keramiek maken of in het theatervak. Naast tentoonstellingen, kunstverkoop in winkels en voorstellingen zoeken de medewerkers altijd naar andere mogelijkheden om te participeren in de samenleving. Bijvoorbeeld met projecten op scholen en het verzorgen van workshops.

 
Historie zaterdag, 06 september 2014