Onbekend

Project van Middin genomineerd voor 'De Duim'

 

Ouderen met verstandelijke beperking wonen samen met dementie-patiënten
Een gezamenlijk initiatief van zorginstellingen Middin en Florence is genomineerd voor 'De duim', een jaarlijkse prijs van Zorgbelang voor innovatieve projecten. Een deskundige jury heeft acht projecten gekozen. In juni zijn zes mensen met een verstandelijke beperking en ouderdomsproblematiek van Middin gaan samenwonen met mensen met ouderdomsproblematiek van Florence.

Dit gebeurde op een psycho-geriatische afdeling (dementie) in woonzorgcentrum Jonker Frans in Den Haag. In de maand september 2014 is er nog een groep van 34 mensen met een verstandelijke beperking gaan wonen in de aanleunwoningen van het woonzorgcentrum.
Door middelen en mensen van beide sectoren samen te brengen slaan medewerkers en vrijwilligers met een verschillende achtergrond, opleiding en competenties de handen in elkaar. Zij inspireren elkaar en werken samen.

Voor de ouderen met een verstandelijke beperking zijn de keuzemogelijkheden toegenomen. Doordat zij zo enthousiast zijn en leven in de brouwerij brengen, is er meer waardering van de reguliere oudere bewoner voor het activiteitenprogramma.

 
Zorg maandag, 01 september 2014