Middin

Activiteitencentrum Waldeck feestelijk heropend

 

Onder grote belangstelling van ouders/verwanten, wijkbewoners en andere betrokkenen heeft dinsdag 26 maart de feestelijke heropening plaatsgevonden van Activiteitencentrum Waldeck.

Voorzitter van de raad van bestuur van Middin, Hans Waardenburg blikte terug op een roerige periode van verbouwing. "De cliënten hebben wat moeten doorstaan, maar krijgen er een fijne werkplek voor terug. Het pand biedt bovendien veel mogelijkheden tot samenwerking met de buurt.". Onder luid tromgeroffel van de Loosduinse drumband 'Prometoeters' openden drie cliënten van het activiteitencentrum, Jaap van Berkel , Bea Peters en Paul de Winter vervolgens officieel de locatie. De geïmproviseerde deur, gemaakt in samenwerking met Buurthuis de Geest reden zij met hun rolstoel aan flarden. AC Waldeck biedt, onder professionele begeleiding, activiteiten aan ruim 90 mensen met een niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Het pand van het activiteitencentrum heeft vorig jaar een grondige verbouwing ondergaan. Een geheel nieuwe entree met winkel en ontmoetingsruimte, het nieuwe sanitair, nieuwe vloeren en ruimere tuin maken AC Waldeck tot een zeer plezierige werkomgeving. De mogelijkheden en diversiteit binnen AC Waldeck zijn bovendien vergroot. AC Waldeck ligt midden in de Haagse wijk Nieuw Waldeck. Cliënten kunnen er deelnemen aan een grote hoeveelheid activiteiten, passend bij hun belangstelling en talenten. De activiteiten variëren van houtzagen, schilderen en mozaïeken tot werken met de PC. Het werk en de activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden van de cliënt en de hulpvraag. Met zijn activiteiten zoekt AC Waldeck naar mogelijkheden om de contacten tussen cliënten en de omgeving te vergroten.

 
Historie dinsdag, 26 maart 2013