Middin

Cliënten Middin gaan dieren stadskinderboerderij Essesteijn verzorgen

 

Middin is vanaf 1 januari 2013 hoofdgebruiker en verantwoordelijke voor het beheer van de stadsboerderij Essesteijn in Voorburg. Daarover zijn afspraken gemaakt met de gemeente Leidschendam-Voorburg. Middin is al betrokken bij de dagelijkse verzorging van de dieren op kinderboerderij Vreugd en Rust in Voorburg, boerderij 't Akkertje in Rijswijk, buitengoed Dorrepaal in Leidschendam en De Ark (activiteitencentrum Binnenklingen) in Den Haag.

De cliënten met een (verstandelijke) beperking doen van alles op de boerderij, zoals de dieren verzorgen en werken in de groente- of bloementuin. Vrijwilligers van de Stichting de Groene Basis worden ook betrokken bij boerderij Essesteijn. Vanaf 2013 zal er geleidelijk aan steeds meer gelegenheid zijn voor Middin om samen met de vrijwilligers activiteiten te ontwikkelen en te ontplooien op en rond de stadskinderboerderij Essesteijn.

Een aantal weken later vond op donderdag 21 februari onder grote belangstelling bij kinderboerderij Essesteijn (Leidschendam-Voorburg) de sleuteloverdracht plaats tussen leden van het College, de stichting stadsboerderij Essesteijn en de raad van bestuur van Middin.

'Ik sta hier met een trots gevoel', aldus wethouder Peter van Ostaijen. 'Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de andere belanghebbende: de cliënten van Middin, de vrijwilligers en de ambtenaren van de gemeente. Er is dan ook voldoende draagvlak dat deze boerderij een nieuwe start maakt en deze verschillende functies gecombineerd worden.' 

 
Historie dinsdag, 01 januari 2013