Steinmetz | de Compaan 2.0

Verhuizing Werk aan de Winkel in Delft

 

Vrijdag 16 september is de laatste dag dat Werk aan de Winkel haar deuren open heeft in Delft voordat de cliënten en begeleiders definitief naar AC Waldeck verhuizen. Hiermee komt er een einde aan Werk aan de Winkel in Delft.

De winkel van voormalig Steinmetz is in 1997 gestart voor cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking die de wens hadden de activiteiten meer het karakter van werk te geven en de producten die ze maken te verkopen. Dit is in de loop der jaren goed gelukt. Cliënten kwamen graag naar Werk aan de Winkel om hun steentje bij te dragen aan de producten die werden gemaakt, maar ook omdat de sfeer binnen de winkel altijd heel gezellig was. De contacten met klanten waren optimaal en al gauw ontstond er een vaste klantenkring. Ook was deze winkel al vanaf de beginjaren op zaterdag geopend. Begeleiding leverde met hun inzet en enthousiasme een behoorlijke bijdrage  aan de ontwikkeling van de cliënten o.a. op het gebied van ontplooiing en zelfbepaling. Helaas heeft de overheid in zorgland er voor gezorgd dat er flink bezuinigd moet worden en verdrietig genoeg heeft dit er toe geleid dat Werk aan de Winkel in deze vorm niet meer kon worden voortgezet. De ideeën van de winkel kunnen wel worden meegenomen naar Waldeck. Samen met de collega’s van Waldeck wacht daar een nieuwe uitdaging.

De locatie in Delft wordt de komende periode verbouwd en gereed gemaakt voor de winkel BijOnzzz… Deze winkel verlaat in de toekomst de Herenstraat in Rijswijk en gaat verhuizen naar de Choorstraat in Delft. 

 
Historie vrijdag, 16 september 2011