Middin

Officiële opening woonvoorzieningen Brigantijn en Couperus

 

Vrijdag 27 juni opende in de wijk Ypenburg in Den Haag twee nieuwe woonvoorzieningen van Middin, te weten locaties Brigantijn en Couperus. De feestelijke opening vond plaats in aanwezigheid van medewerkers en cliënten van Middin en andere betrokkenen. Voorzitter van de raad van bestuur van Middin, Gertrude van den Brink, sprak de de aanwezigen toe. De bekende Haagse zanger Sander van Hemert zorgde voor de muzikale omlijsting. 

De Brigantijn en Couperus zijn halverwege vorig jaar in gebruik genomen. De woonvoorzieningen vervangen drie andere locaties die gesloten werden omdat ze niet meer aan de eisen van deze tijd voldeden. Brigantijn biedt wonen, ondersteuning en zorg voor 22 cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel. De locatie Couperus biedt wonen en intensieve zorg voor 33 oudere cliënten met een verstandelijke beperking. De appartementen en gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten om het wonen plezierig te maken. 24 uur per dag is er deskundige begeleiding aanwezig om de bewoners te ondersteunen bij het dagelijks leven. Daarnaast krijgen diverse bewoners hulp vanuit Middin bij het zoeken van dagbesteding of werk in de samenleving.

Samen in de wijk
Brigantijn en Couperus zijn gevestigd in een pand aan de Brigantijnlaan. Het appartementencomplex wordt verder bewoond door huurders van woningcorporatie Staedion en er zijn koopwoningen. In het pand zijn diverse bedrijven gevestigd, zoals een tandarts, kapper en Italiaanse lunchroom. Buurtbewoners en cliënten maken samen gebruik van het naastgelegen trefpunt aan de Windjammersingel 10. Dit ruime trefpunt functioneert als Buurthuis van de toekomst. Samen met bewonersvereniging Ypenburg organiseert Middin hier onder andere activiteiten voor cliënten en buurtbewoners.

 
Historie vrijdag, 27 juni 2014